İÜ Atatürk Gençlik Anıtı’na İlham Veren Günseli Başar Vefat Etti

İÜ Atatürk Gençlik Anıtı’na ilham veren, Türkiye’nin ilk Avrupa güzeli Günseli Başar 20 Nisan 2013 Cumartesi günü 81 yaşında vefat etti.

Başar, 18 yıldır yaşadığı Bodrum’da, 22 Nisan 2013 tarihinde Bodrum Adliye Camii’de kılınan namazın ardından vasiyeti üzerine Turgutreis’teki Akçaalan Mezarlığı’na defnedildi.

Günseli Başar Kimdir?

Günseli Başar, 1932 yılında Diyarbakır’da doğdu. İstanbul’da Güzel Sanatlar Akademisi’nde öğrenciyken bir gazete tarafından 1951 yılında düzenlenen güzellik yarışmasına katıldı ve  “Türkiye güzeli” oldu.

1952 yılında İtalya’nın Napoli kentinde düzenlenen yarışmada Türkiye’yi temsil etti ve “Avrupa Güzeli” seçildi. Başar, ilk evliliğini işadamı Kutsi Beğdeş ile ikinci evliliğini ise dönemin İzmir Belediye Başkanı Faruk Tunca ile yaptı. Bu evliliğinden bir kız çocuğu sahip olan Başar, çeşitli sivil toplum örgütlerine destek vermiş, birçok konferans ve panel düzenlemiştir.

25/04/2013