İnsan-Bilgisayar Etkileşimi Dergisi ENF101, Üçüncü Sayısı ile Yayında

enf040213.fw

ENF101 dergisi, Üniversitemiz Enformatik Bölümü’nün yayınladığı ve genel yayın yönetmenliğini Prof.Dr. Sevinç GÜLSEÇEN’in yaptığı elektronik bir blog-dergidir. ENF101’de, İnsan-Bilgisayar Etkileşimi (Human-Computer Interaction) alanındaki konulara değinen yazılar yer almaktadır. İnsan-Bilgisayar Etkileşimi, en genel anlatımı ile bizlerin bilgisayar ve bilgisayarlı ortamlarla etkileşimimizin nasıl olduğunu inceleyen alandır. Bilgisayar uygulamalarının, ofislerdeki kullanımını aşıp evlerde çamaşır makinelerinden dışarıda banka ATM’lerine kadar hayatın her alanında kendini gösterdiği günümüzde, bu tür bir etkileşim kaçınılmazdır. Kısacası, bu akademik alan aslında günlük hayatın bir parçasıdır. Dolayısıyla ENF101’deki yazıların dili, merak eden ve ilgi duyan herkesin anlayacağı akıcı ve sade niteliktedir.

Üçüncü  sayısını  Tuba  Uğraş’ın  (Araştırma  Görevlisi,  Yıldız  Teknik  Üniversitesi)  “Farklı Etkileşim Stilleri” başlıklı Editörden yazısı ile sunan ENF101’de, aşağıdaki yazıları okuyabilirsiniz:

• Sosyallik mi, Aitlik mi? (Gökçe Karahan-Adalı, Öğretim Görevlisi, Haliç Üniversitesi)
  • Teknolojiden Korkuyor muyuz? (Fatma Önay Koçoğlu, Araştırma Görevlisi, İstanbul Üniversitesi)
  • Bilgisayarlar: Hastalıkta ve Sağlıkta! (Celil Dinçel, Sağlık Teknolojileri Sektöründe Yönetici)

ENF101 dergimizde, sizlerle etkileşime devam etmek dileğiyle…
Unutmayın, sloganımız “Merak eden ve ilgi duyan herkes için bilim!”

ENF101’in önceki sayılarında yer alan yazıları da okuyabileceğiniz adresimiz:

24/04/2013