İÜ Kariyer Merkezi’nden Öğrencilerimize “Stres Yönetimi: Kişisel Bir Kaynak Olarak ‘Başa Çıkma’ ve Kariyerimiz”

Kariyerin hayatımızın önemli bir kısmını oluşturduğunu düşündüğümüzde kariyer basamaklarındaki yaşantılar, başarı ve hedeflerimiz açısından önemli bir stres kaynağına dönüşebilmektedir. Yetişkinliğin sorumluluklarına hazırlanırken bu stres kaynağı ile nasıl baş ettiğimiz kariyerimizde ilerleme olanaklarına ne düzeyde sahip olacağımızı da belirlemektedir. Kariyer yolculuğumuzda kendi kişisel kaynaklarınızın neler olduğunu fark etmek, bunların hangilerinin işinize yaradığı, işe yaramayanların da nasıl değiştirilebileceği konusunda fikir sahibi olmanızı sağlamak ve bu sayede kariyer gelişiminize katkı sumak amacı ile düzenlenen eğitimimize siz öğrencilerimizi bekliyoruz.

Bu Eğitimde Sizi Neler Bekliyor?
Stres yaşantısı ile ilgili bilinçli farkındalık kazandırmayı hedefleyen ve mevcut ya da olası stresli durumlarla etkin başa çıkmada kullanılabilecek pratik bazı uygulamalara da (nefes egzersizi, gevşeme egzersizi, psikodrama ısınma oyunları) yer verilecek olan eğitim, kapsamlı ve etkileşimli bilgi paylaşımı, PowerPoint sunumu, tartışma, soru-cevap şeklinde yürütülecektir.

Eğitim Planı:
1.      Oturum: Stres ve Stres Yönetiminin Önemi
2.      Oturum: Stresle Başa Çıkmada Bedene Yönelik Teknikler: Nefes Egzersizleri, Gevşeme Eğitimi ve Meditasyon tekniklerinin tanıtımı ve pratik uygulamalar
3.      Oturum: Stresle Başa Çıkma Becerileri: Zaman Yönetimi, Problem Çözme Becerileri, Etkili iletişim ve Empati, Bilişsel Yeniden Yapılandırma tekniklerinin tanıtımı ve pratik bazı uygulamalar

Verilecek Belge: Üç oturum sürecek olan eğitimin tamamına katılan öğrencilerimize Katılım Belgesi verilecektir.

Hedeflenen Katılımcılar: Eğitim ücretsiz olup, http://kariyer.istanbul.edu.tr/etkinlik_form.php?FEtkinlikID=22 linkindeki başvuru formunu dolduran ilk 15 öğrenci eğitime katılacaktır. Eğitime katılmaya hak kazanan öğrencilere e-posta yoluyla bilgilendirme yapılacaktır.

Eğitim Süresi: Eğitim, her bir oturum 60 dakika olmak üzere toplam 3 oturum şeklinde gerçekleştirilecektir.

Tarihi ve Saati:
1.      Oturum: 26 Nisan 2013 Cuma (14: 00- 15: 00)
2.      Oturum: 03 Mayıs 2013 Cuma (14: 00- 15: 00)
3.      Oturum: 10 Mayıs 2013 Cuma (14: 00- 15: 00)

Yer: İstanbul Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi
Eğitimi Veren: Psikolog Kadir ÖZDEN