8.Türk-Alman Bilim Günleri Münih’de Yapıldı

Münich Ludwig-Maximilians Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi tarafından ortaklaşa düzenlenen 8. Türk-Alman Bilim Günleri, 9-12 Nisan 2013 tarihleri arasında LMU-Veteriner Fakültesinde başarıyla gerçekleştirildi.

Sempozyumun açılış konuşmaları ev sahibi LMU-Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Joachim Braun, T.C. Münich Başkonsolosluğu Ataşesi Dr. Mehmet Cevdet Baykal, İÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Güneş ile kongre eş başkanları sayın Prof. Dr. İsmail Kırşan ve Prof. Dr. Michael Erhard tarafından yapıldı.

LMU-Veteriner Fakültesi ile İÜ Veteriner Fakültesi’nden çok sayıda bilim insanını bir araya getiren 8. Türk-Alman Bilim Günleri’ne, 103’ü Türk katılımcı olmak üzere yaklaşık 200 bilim insanı katıldı. Sempozyumda 32’si sözlü, 58’i Poster olmak üzere 90 sunum başarıyla gerçekleştirildi.

Sempozyumun ikinci gününde dekanlıklar arası yapılan toplantıda, iki yılda bir dönüşümlü olarak düzenlenen bu sempozyumların daha geniş alanlara yayılması, akademisyen ve öğrenci değişim programlarının teşvik edilmesi ve ortak projelerin artırılmasını kapsayan görüşmeler yapıldı.

Programın üçüncü günü Münich’in turistik yerlerine geziler düzenlendi. Son gün Münich Ludwig-Maximilians Üniversitesi Rektörlük Binası Senato Salonu’nda Felix-Wankel adına verilen ödül töreninde konuk edilen Türk ve Alman misafirlere LMU-Rektör Yardımcısı sayın Prof. Dr. Ulrich Pohl tarafından gala yemeği verildi.

18/04/2013