İstanbul Üniversitesi Bisiklet Kulübü 2. Çanakkale Şehitlere Saygı Turu’na Katıldı

İstanbul Üniversitesi Bisiklet Kulübü, 22-24 Mart 2013 tarihlerinde okulumuzun formaları altında aziz şehitlerimizi anmak üzere bu yıl ikincisi düzenlenen Çanakkale Şehitlere Saygı Turu’na katıldı. İstanbul Üniversiteli 35 bisikletçi 3 gün boyunca 300 km’ye yakın pedal çevirdi. Etkinlik kapsamında Anadolu ve Gelibolu yarımadasındaki tüm tarihi yerler ziyaret edildi.

Şehitlerimize olan manevi borcumuzu ödemek için gerçekleştirilen etkinliğin 24 Mart günki programında Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen 750 bisikletçi bir araya geldi. İstanbul Üniversiteli bisikletçiler disiplinli davranışları ve birlik şuuru ile diğer ekiplere örnek oldu.

Üniversitemizi Gururla Temsil Ettiler

Tur, 22 Mart cuma sabahı yoğun şekilde başlayan sağanak ve şiddetli rüzgâr ile başladı. 5 dereceye kadar düşen sıcaklığa rağmen ilk gün programı başarıyla gerçekleştirildi.

İkinci gün Conkbayırı, Anafartalar ve 57. Alay Şehitlikleri ve Kabatepe’de bulunan İstanbul Üniversiteli Şehitler Anıtı ziyaret edildi.

İstanbul Üniversiteli Bisikletçiler, etkinliğin üçüncü günü ise Çanakkale 18 Mart Bisiklet Grubu, Çanakkale Valiliği ve Eceabat Belediyesi tarafından düzenlenen “2. Çanakkale Şehitlere Saygı Turu” etkinliğine katıldı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen şahsi katılımcılar, üniversite grupları, yerel dernek ve grupları içeren 750 bisikletçi Gelibolu yarımadasını baştanbaşa dolaşarak 90 km pedal çevirdi.

Gerek sürüş düzeni ve gerek formaları ile diğer gruplardan sıyrılan İstanbul Üniversitesi Bisikletçiler, büyük beğeni topladı. Üniversitemizi başarılı şekilde temsil eden İÜ Bisiklet Kulübü hedefini gelecek yıl Çanakkale’deki en kalabalık ve en düzenli grup olmak olarak belirledi.

15/04/2013