Makedonya Cumhurbaşkanı Prof. Dr. Gjorge Ivanov İstanbul Üniversitesi’nde Ders Verdi

Makedonya Cumhurbaşkanı Prof. Dr. Gjorge Ivanov, 9 Nisan 2013 tarihinde İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet’i makamında ziyaret etti. MAKEDON-İST Projesi’nin detaylarını görüşen Makedonya Cumhurbaşkanı Prof. Dr. Gjorge Ivanov ve İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, farklı projeler üzerinde fikir alışverişinde bulundu.

Makedonya Cumhurbaşkanı Prof. Dr. Gjorge Ivanov, ziyaret sonrası İÜ Hukuk Fakültesi öğrencileri ile İÜ Hukuk Fakültesi Derslik 8’de bir araya geldi. İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet’in de bulunduğu  “Demokrasi ve İnsan Hakları” dersinin açılış konuşmasını İÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Sözüer gerçekleştirdi.

Daha sonra kürsüye çıkan Makedonya Cumhurbaşkanı Prof. Dr. Gjorge Ivanov, insan haklarının önemi ve demokrasinin içindeki yeri konulu bir ders verdi, dersin sonunda öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Sıcak ve samimi bir ortamda geçen ders iki saat sürdü.

Ders sonunda hatıra fotoğrafı çektirildi; İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, Makedonya Cumhurbaşkanı Prof. Dr. Gjorge Ivanov’a plaket, İÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Sözüer İstanbul Üniversitesi Gümüş Parası takdim etti.

12/04/2013