İstanbul Üniversitesi 2015 Universiade Tanıtım Filminde

YouTube Preview Image

İstanbul Üniversitesi 2015 Universiade Tanıtım Filminde

İstanbul Üniversitesi, dünyanın en önemli spor etkinliklerinden biri olan Universiade’ın, Gwangju 2015 tanıtım filminde yer aldı.

Universiade Gwangju 2015 Organizasyon komitesi tarafından dünya çapında 6 üniversite arasına seçilen İstanbul Üniversitesi, ülkemize bir gurur daha yaşattı. 2011-2012 Akademik yılına “İyi Eğitim, Centilmen Mücadele” sloganıyla başlayan İstanbul Üniversitesi, spora yaptığı katkı ve yatırımlarla bu üniversiteler arasında yerini aldı.

Türkiye, İngiltere, Meksika, Almanya, Kenya ve Güney Kore’den spor, sağlık ve eğitim alanlarında ülkelerinin en iyi üniversitelerini seçildiği tanıtım filmi, 2015 Unıversiad oyunlarına kadar uluslararası birçok platformda gösterilecek. Tanıtım filmi İstanbul Üniversitesi’nin olduğu kadar ülkemizin tanıtımına da büyük katkı sağlayacak.

İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet Öncü Oldu

Proje Koordinatörleri İÜ Enformatik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Gürsul ve İÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülin Terek Ünal konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklama da İstanbul Üniversitesi’nin ülkemizi bu şekilde gurur verici temsiliyetinin arkasında son yıllarda ülkece elde ettiğimiz başarıların yanı sıra İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet’in  “İyi Eğitim, Centilmen Mücadele” sloganı ile spor ve eğitimi birleştirici öncü çalışmalarının etkin olduğunu ifade ettiler. “Rektörümüz Prof. Dr. Yunus Söylet, bu ayrılmaz iki kavramı yükseköğretim düzeyinde vurgulayarak kamuoyunun ilgisini spora çekmiş ve spordaki sorunlara çeşitli çözüm yolları sunmuştur. Ayrıca bu çalışmalar üniversitemizin Türkiye’nin 2020 Olimpiyat Oyunları’nı almasına katkı amaçlı düşünülmüştür.”  dediler.

Filmde İstanbul, Üniversitesi’yle Buluşuyor

Tanıtım filmi için üniversite çapında ilk etapta 20 öğrenci belirlendi.  Güney Koreli organizasyon komitesi bu 20 kişiyi 10’a indirdi. Filmin ana karakterini canlandıran öğrenci İÜ İletişim Fakültesi Hakla İlişkiler Bölümü Öğrencisi Eren Çakan. Yardımcı oyuncu öğrenciler ise Gökhan Sefi, Emre Beşer, Sevgi Çilengir, Nilgün Akkavak, Ahmetcan Hiç Yılmaz, Nihal Çalışkan, Hande Üresin ve Ufuk Kanar.

Tanıtım filminde İstanbul Üniversiteli karakter (Eren Çakan) bir maraton koşucusunu canlandırmaktadır. Koşucu Boğaz’dan başlayıp Sultanahmet, Kapalı Çarşı, İstanbul Üniversitesi Ana Kapısı’ndan girip ve kampüsteki çeşitli alanlarda koştuktan sonra sınıfa girmesi ile son bulmaktadır. İstanbul’un tarihi ve doğal güzelliklerinin bir araya geldiği film İstanbul Üniversitesi’nin köklü geçmişine göndermeler yaparken modern yüzünü de göstermektedir.

Tanıtım Filmini Güney Kore’nin En İyi Yönetmeni Çekti

Tanıtım filmini, Kore Hava Yolları, LG, Samsung ve KIA gibi birçok önemli firmanın reklamlarını çeken Güney Kore’nin en meşhur yönetmenlerinden biri olan In Won Huh çekti. Yönetmen Huh, “Türkiye’nin Avrupa ile Asya arasında köprü olması, İstanbul Üniversitesi’nin ise geçmiş ile gelecek arasında köprü olması bizleri bu seçime yöneltti” dedi.

Universiade Neden Önemli?

Üniversite öğrencilerinin olimpiyatları anlamına gelen Universiade, Üniversite (university) ve Olimpiyat (Olympiad) kelimelerinin birleşmesinden oluşmuştur. Universiad, birçok spor dalını bir araya getiren bir kültür ve spor festivali olarak dünyanın önemli etkinliklerinden biridir.

Her iki yılda bir farklı bir kentte düzenlenen oyunlar, yaz oyunları ve kış oyunları olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Kış oyunlarında altı zorunlu ve bir de ev sahibi ülkenin seçeceği bir veya isteğe bağlı iki spor dalında müsabakalar gerçekleştirilmektedir. Zorunlu dallar Alp disiplini, Kuzey disiplini, Buz hokeyi, Hız Pateni, Biatlon ve Artistik Buz Pateni’dir. Kış oyunları 2011 yılında Erzurum’da düzenlenmişti. 2015 yılında ise bu organizasyon Güney Kore’de düzenlenecektir. (www.gwangju2015.com  web sayfasından detaylı bilgi alınabilir).

Universiade Gwangju 2015’e, 170′den fazla ülkeden, 20.000’den fazla sporcunun katılması bekleniyor. Bu katılım üniversite oyunları tarihinin en büyük katılımı olacak.

Tanıtım filmini izlemek ve indirmek için:

10/04/2013