İstanbul Üniversitesi Öğrencileri Mardaş Limanı’nı Gezdi

İÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri,  Ambarlı Mardaş Limanı’na teknik gezi düzenledi. İÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Denizcilik Kulübü’nün sektör tanıtım faaliyetleri kapsamında düzenlediği gezide öğrenci ve öğretim üyeleri liman sahasını ve gemi operasyonlarını yerinde inceleme fırsatı buldu. Liman sahası, İÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölüm Öğretim Üyeleri Olgay Oksas, Güldem Elmas ve Denizcilik Kulübü Başkanı Aslan Ayverdi eşliğinde ayrıntılı bir şekilde gezildi.

Öğrenciler, ilk önce Mardaş dış sahayı gezip konteynerlerin gümrüklü sahada nasıl elleçlendiğini ve dolum-boşaltım işlemlerinin nasıl yapıldığını yerinde gördüler. Daha sonra 260 metre 50530 DWT‘luk Zim Yokohama Konteyner gemisini incelendi.

Öğrenciler daha sonra 100 metre uzunluğundaki Anja gemisine çıkıldı, köprü üstü, güverte ve akine dairesini yakından görüp bilgi aldılar. Gemideki işleyişi ve Köprü üstünde bulunan aletlerin ne işe yaradığını geminin birinci kaptanından dinleyen öğrenciler, geminin güvertesine ve makine dairesine inerek orada ki işleyiş hakkında da bilgi sahibi oldular.

Yemekhane bölümünde yemek ikram edilen öğrenciler 3 saatlik gezinin ardından limandan ayrıldılar.

10/04/2013