Nisan Ayının İlk Haftasında 4 Okul Üniversitemizi Ziyaret Etti

Her hafta Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen ilköğretim ve lise öğrencileri İstanbul Üniversitesi’ni ziyaret ediyor. Geçtiğimiz hafta, 1 Nisan – 6 Nisan 2013 tarihleri arasında 4 okuldan İÜ Beyazıt Yerleşkesi’ne gelen öğrenciler, İstanbul Üniversitesi’nin tarihi havasını soludular.

İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından organize edilen İstanbul Üniversitesi Gezi Programı kapsamında, 2 Nisan 2013 tarihinde Halkalı Mehmet Akif Ersoy Lisesi, İzmir Atılım Anadolu Lisesi; 4 Nisan 2013 tarihinde Çekmeköy Mehmetçik Anadolu Lisesi; 5 Nisan 2013 tarihinde İzmit Evliya Çelebi İmam Hatip Lisesi İstanbul Üniversitesi’ni ziyaret ettiler.

Öğrenciler,  İÜ Tarihi Ana Kapısı’ndan girerek geldikleri İÜ Atatürk ve Gençlik Anıtı önünde, İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevlileri tarafından İstanbul Üniversitesi’nin tarihçesi, eğitim yapısı, burs, beslenme, sportif olanakları sosyo-kültürel faaliyetleri, Farabi ve Erasmus programları hakkında bilgilendirilmektedirler. İÜ Siyasal Bilgiler, İÜ Hukuk ve İÜ İktisat Fakültelerini gezen öğrenciler, İstanbul Üniversitesini yakından tanıma imkânı buldular.

10/04/2013