İÜ İletişim Fakültesi’nin Yenilenen Stüdyoları İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet Tarafından Hizmete Açıldı

İÜ İletişim Fakültesi’nin yenilenen televizyon ve radyo stüdyoları ile canlı yayın aracının açılış töreni, İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet’in katılımıyla 26 Mart 2013 tarihinde İÜ İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Açılış Konuşmalarını İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet ve İÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydemir Okay’ın yaptığı törene,  RTÜK İstanbul Bölge Temsilcisi Murat Soysal, Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Ekici, RATEM Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Güleryüz katıldı.

Törende konuşan İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, “Bizim asli görevimiz üniversite ve fakülteler ile eğitim öğretim birimleri olarak öğrencilerimizin aktif bir şekilde sadece teorik eğitim değil aynı zamanda uygulamalı eğitim görerek hayata en iyi şekilde hazırlanmaları ve günümüzün bu çok ciddi rekabet ortamında başarılı olmalarıdır. İletişim çağında bizden yetişen öğrencilerimizin ülkemizin ve dünyanın kurumlarına dağılarak bizi en iyi şekilde temsil etmeleri İstanbul üniversitesi için çok önemli bir hedef ve aynı zamanda önemli bir gelecek yatırımıdır.” dedi Son teknolojiyle yenilenen bu stüdyoların, fakültenin bugüne kadar gösterdiği performansı daha da artıracağına inandığını ifade eden İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, emeği geçenlere teşekkür etti.

İÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydemir Okay ise yaklaşık 2 yıllık yoğun bir çalışmanın sonucunda, fakültenin fiziki tadilatıyla eş zamanlı sürdürülen radyo ve televizyon stüdyoları ile naklen yayın aracını yenileme çalışmalarını tamamlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını ifade etti. Son çalışmalarla Türkiye’nin altyapısı en güçlü iletişim fakültelerinden biri haline geldiklerini belirten Okay, ”Yeni stüdyolarımızla hayal gücünün sınırlarını kaldırdık. Şimdi öğrencilerimize hayal kurun ve onları gerçekleştirin diyorum. Çünkü hayallerini gerçekleştirmek için önlerinde hiçbir engel kalmadı” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından projeye desteklerinden dolayı İÜ İletişim Fakültesi Aydemir Okay, İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet’e teşekkür plaketi ile çini takdim etti. İÜ İletişim Fakültesi’nin yenilenen binası ile televizyon stüdyoları, kurgu odaları ve radyo bölümünün son teknoloji ile düzenlemesinde büyük katkıları olan İÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Prof. Dr. Hasan Alpak, İÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Dr. Cemil Akçay ve İÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Eski Başkanı Zeynep Gökçen’e de plaket takdim edildi.

İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet,  İÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydemir Okay, öğretim üyeleri ve öğrenciler ile birlikte İÜ İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Stüdyoları, Kurgu Odası, Radyo Merkezi ve Canlı Yayın aracının açılış kurdelesini kestiler. İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, HD kalitede yayın yapabilecek, vizyona film hazırlayabilecek stüdyoları gezip alınan cihazlar hakkında bilgi aldıktan sonra İstanbul Üniversitesi Radyosu’nda canlı yayına katıldı.

29/03/2013